Salaojapalvelu Savola Oy Referenssit

Tutustu referensseihimme

Salaojapalvelu Savola Oy

Salaojapalvelu Savola Oy on peltojen salaojitukseen ja vesitalouden hallintaan erikoistunut yritys Ylivieskasta. Tarjoamme palvelua, neuvontaa, osaavan henkilöstön, joka varmistaa ammattitaitoisen ja laadukkaan lopputuloksen. Yrityksellämme on toimialalta pitkä kahden sukupolven osaaminen ja kokemus.

Tarvitsetko salaojituksen rautaista ammattilaista? Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous!

Salaojituksella saatu mittavat hyödyt

Tyrnävän lakeuksilla peltojaan viljelevä Jari Matinolli puhuu innostuneesti salaojituksen hyödyistä. Kun avo-ojat saadaan pois, niin viljeltävää maata tulee lisää, voidaan käyttää suurempia nykyaikaisia koneita, päällekkäisajo poistuu ja viljelytyö nopeutuu ja tehostuu.

Ojien pientareiden hävitessä juolavehnän ja muiden rikkaruohojen leviämiseen ei jää kasvutilaa. Tutkimusten mukaan myös satotasot ovat korkeampia ja satotasalaatuisempaa. Myös pankki arvostaa salaojitetun pellon arvon korkeammaksi ja tilan vakuusarvo nou-
see, Matinolli luettelee hyötyjä.

Salaojituksen Ferrari-laatua

Lännentilan omistavat Karjulan viljelijäveljekset ovat tehneet Salaojapalvelu Savolan kanssa yhteistyötä jo pitkään. Lännentilalla on viljeltyä peltoa noin 115 hehtaaria, jonka pinta-alasta merkittävä osa on erikoisviljelyssä.

”Meillä on semmoinen mielikuva, että Savolan palvelu on salaojituksen Ferrari-laatua, vieläpä kilpailukykyiseen hintaan”, sanoo Klaus Karjula.

”Tänä vuonna perunalla on 30 hehtaaria ja mansikalla 23 hehtaaria. Sipulia, kaalia, hernettä viljellään noin 25 hehtaarilla ja loput pelloista on viljalla. – Erikoiskasvit edellyttävät vielä tavallistakin viljelyä tarkemmat kosteusolosuhteet ja siinä säätelyssä salaojituksella on ratkaiseva merkitys.”

Yppärin uusjako aloitti ”salaojabuumin”

Pirkolan tila Pyhäjoen Yppärin kylällä on ollut jo yli kymmenen sukupolvea saman suvun hallussa ja viimeisin sukupolven vaihdos on tehty vuonna 2018. Silloin

Pirkolan veljekset Tomi ja Juha vaimoineen ostivat tilan vanhemmiltaan. Yppärin kylällä toteutettu uusjako 1980-1990 -luvuilla on muuttanut paljon alueen viljelyä.

– Uusjaon ansiosta tilakeskusten ympärille saa-
tiin muodostettua järkevän kokoisia lohkoja, jolloin kulkemiseen ei kulunut aikaa ja viljely tehostui, Tomi Pirkola kertoo.

Ilmastonmuutos kannattaa huomioida jo salaojituksessakin

Sikatilaa isännöivä Sauli Järvelä asuu Salaojapalvelu Savolan yrittäjien kanssa samoilla Nivalan lakeuksilla.

”Savoloiden yritys lähes näkyy tänne tuolta peltoaukioiden takaa, vaikka sijaitseekin vähän eri kyläkulmalla kuin meidän tila”, Sauli Järvelä kertoo.

Yhteistyötä on tehty jo pitkään ja kaikki tilan 70 peltohehtaaria ovatkin nyt salaojissa. Järvelän isännöimä sikatila on erikoistunut
kasvattamaan uudiseläimiä Atrian emakkotuotantoon.

Lataa ilmainen palveluesite

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi*
Lataa ilmainen palveluesite | Salaojapalvelu Savola